Blogia
el ladron de rosas

nax

Assegut còmodament en aquell sofà observava encuriosit les fotografies que anaven passant per la pantalla, les explicacions que l’hi donava la noia perfilaven els caràcters de les persones que veia. Es va detenir, uns ulls vermells enlluernats pel flash de la càmera prenien el protagonisme de la imatge, no era pas el color el que el captivava i el sorprenia, es llegia fatiga dins l’expressió de la seva mirada, l’acompanyaven somriures desfigurats envoltats d’arrugues que feien envellir les noies joves, convençudes del que feien es capficaven a dir que eren felices. Lluny del pensament que les noies tenien, ell no comprenia res, com podien deixar–se perdre els millors anys de la seva vida treballant durament com a minyones per d’altres que com elles mateixes s’entestaven a pensar que eren feliços.
Intentà reconèixer respostes dins les paraules d’aquella noia, però desgraciadament a cada resposta augmentava la seva confusió, amb cada paraula que explicava fugien els motius per estar allí, va ser llavors que com acorralada entre preguntes respongué allò que l’hi havien ensenyat durant tant de temps, “teníem fe”.
La fe cega en el que feien mutilava els seus caràcters, ofegava les seves vides i marcava amb sang la seva pell, limitacions i càstigs per crear millors servents.
Observa llavors un canvi en les imatges, suculents menjars i deliciosos plats omplien taules fastuoses i ornamentades, la seva ignorància el va fer pensar que potser estava equivocat, potser no tot era patiment i era el seu dramatisme el que explicava les imatges. Engolia saliva mentre esperava les explicacions sobre aquells deliciosos plats de qui narrava les fotografies.
“ Això ho havíem cuinat nosaltres, es el que menjaven ells “ indicà sense voler excusar-se.
Començava a comprendre la situació, aquells personatges regits per una normativa una mica diferent a la de les altres necessitava minyones, ma d’obra barata a la que no l’hi faltava de res, tenia roba, casa, menjar, etc però que no gaudia d’una llibertat verdadera per ser elles mateixes, nomes podien tenir fe, molta fe.
Esclaves de la religió mancades de llibertat per viure, escollides a una edat tendra per uniformar-les de per vida, deixant que les mans recordessin el que havien estat al arribar a una edat on nomes els queda un somriure buit envoltat d’arrugues, això si amb molta fe.
Possiblement alguna de les noies que sortien a les fotos o potser la majoria d’elles hagués canviat la fe per llibertat d’estimar, però convençudes per d’altres amb conviccions superiors a les seves no son capaces de passar al altra costat. Les dèbils restaven assegudes a un racó de l’habitació amb els ulls pensatius observant el no res, envermellits pel flash nomes queda esperar el moment de dir adéu al tancar les parpelles, desprès una altra ocuparà el sofà. La fe de les que queden les cuida fins que les veuen marxar, potser son envejades en algun instant.
Amb alegre joventut el cicle torna a començar, ajudades per les que encara conserven la fe les preparen per pitar.

Sentado cómodamente en aquel sofá observaba con curiosidad las fotografías que iban pasando por la pantalla, las explicaciones que le daba la chica perfilaban los caracteres de las personas que veía. Se detuvo, unos ojos rojos deslumbrados por el flash de la cámara tomaban el protagonismo de la imagen, no era el color lo que cautivaba y sorprendía, se leía fatiga dentro la expresión de su mirada. La acompañaban sonrisas desfiguradas rodeadas de arrugas que hacían envejecer las jóvenes mujeres, convencidas de lo que hacían se empeñaban en decir que eran felices.
Lejos del pensamiento que las chicas tenían, él no comprendía nada, cómo podían dejarse perder los mejores años de su vida trabajando duramente como chachas para otros que como ellas mismas se empeñaban en pensar que eran felices.
Intentó reconocer respuestas en el interior de las palabras de aquella chica, pero desgraciadamente a cada respuesta aumentaba mas su confusión, a cada palabra que decía huían los motivos para estar allí, fue entonces que acorralada entre preguntas respondió aquello que le habían enseñado durante tanto de tiempo, “teníamos fe”.
La fe ciega en lo que hacían mutilaba sus caracteres, ahogaba sus vidas y marcaba con sangre su piel, limitaciones y castigos para crear mejores sirvientes. Observo entonces un cambio en las imágenes, suculentas comidas y deliciosos platos llenaban mesas fastuosas y ornamentadas, su ignorancia le hizo pensar que quizás estaba equivocado, quizás no todo era sufrimiento y era su propio dramatismo el que explicaba las imágenes. Engullía saliva, esperaba las explicaciones sobre aquellos deliciosos platos de quien narraba las fotografías. _ “Estos manjares los habíamos cocinado nosotros, eran para que se lo que comieran ellos“ indicó sin querer excusarse.
Empezaba a comprender la situación, aquellos personajes regidos por una normativa algo diferente a la de las otras necesitaba chachas, mano de obra barata a la que no le faltaba de nada, tenía ropa, casa, comida, etc. pero que no disfrutaba de una libertad verdadera para ser ellas mismas, solamente les quedaba tener fe, mucha fe. Esclavas de la religión faltas de libertad para vivir, escogidas a una edad tierna para uniformarlas de por vida, dejando que las manos recordaran lo que habían sido al llegar a una edad donde solamente les queda una sonrisa vacía rodeada de arrugas, esto si con mucha fe.
Posiblemente alguna de las chicas que salían en las fotos o quizás la mayoría de ellas hubiera cambiado la fe por libertad de amar, pero convencidas por otras con convicciones superiores a las suyas no son capaces de pasar al otro lado.
Las débiles restaban sentadas en un rincón de la habitación con los ojos pensativos observando la nada, enrojecidos por el flash tan solo queda esperar el momento de decir adiós al cerrar los párpados, después otra ocupará el sofá.
La fe de las que quedan las cuida hasta que las ven marchar, quizás son envidiadas en algún instante, con el tiempo la alegre juventud inicia el ciclo todo vuelve a empezar, ayudadas por las que todavía conservan la fe las jóvenes se preparan para pitar.

3 comentarios

abox -

Dora, les coneixes be les nax?
angelbox1@hotmail.com

Fontana -

La ingenuidad de un adolescente hace frente a todas las dificultades. La felicidad de esa epoca es puramente exterior.
El como recorres el camino hacia la madurez es el que verdaderamente cuenta.
Yo sere mas feliz que ellas, porque he sido como ellas aunque pocas veces me senti como ellas.
Un abrazo

Dora -

Crec que jo mai seré tant feliç com elles. Però sé que no he de patir per si un dia em desperto i m'adono que tot ha estat una farsa (encara que potser elles pensen això mateix).

Des de la meva perspectiva, el preu que pago és no ser sempre feliç, no tenir respostes per tot, saber que sóc efímera... I el regal que em trobo és estar tranquil·la amb mi mateixa.

Una abraçada