Blogia
el ladron de rosas

Aturat

Trepitja l’embragatge, redueix la velocitat, enlluernat pel sol prenia el revolt sense visibilitat al cavi de rasant. Girà a la dreta en veure en veure un vehicle i de sobte es van trobar fora la carretera, les obres anul•laven la senyalització que els podia haver indicat, van acabar endinsant-se en un camí que prenia la direcció del pantà.
Trobava graciós que el destí els apartes de l’asfalt amb aquella suavitat indicant la direcció del indret idíl•lic on van poder descansar. Resultava ser una bona hora per dinar, preparats com anaven.
Seguia el camí amb compte, esquivava pedres i escòrrecs que podien malmetre el cotxe, lentament avançava girant les rodes al ritme de la “chanson” que sonava a la radio. Van desfilar entre xops i noguers orientant el vehicle cap a la lluentor blava.
A l’ombra, estirat damunt una estora observava el cel, una molèstia al costat l’incomodava tant que no tingué mes remei que mirar que era. Una nou usada per banquet d’algun animal es clavava a terra pel pes del seu cos, l’arrenca del sòl i tornà a jeure al instant, el silenci trencat per la musica que brollava del cotxe adornava el paisatge de colors que es podia des del lloc triat sense voluntat.
El començament de la tardor es feia notar al paisatge, els boscos es dibuixaven amb colors ocres i vermells entre els verds habituals, el vent arrissava l’aigua de pantà i remenava les fulles fent-les caure sense pesar, decorava el sòl amb una flassada daurada sota els arbres.
La falta d’aigua a la presa entristia les sensacions, la terra esblanqueïda desgastada per l’aigua els allunyava del element, separava els boscos deixant entre ells una imitació de la platja ideal per caminar idea que va robar una parella veterana d’aspecte, però jove en el seu tarannà.
S’imaginava veient el paisatge amb dues edats.

2 comentarios

abox -

el mateix dia vaig passar per un indret que s'enomenava "el barranc del infern" tot i el seu nom que per algunes creences podria ser terrorific, era un lloc precios

Dora -

Un dia, el meu copilot va dir: "conec una dressera per estalviar-nos la cua de cotxes que tornen el diumenge cap a Barcelona després de passar el cap de setmana buscant bolets".

De la carretera nacional vam passar a una comarcal, d'aquesta a una més menuda i finalment a un camí tallat. Vam tirar enrere i vam decidir continuar per un trencant que baixava la muntanya per tornar a pujar la següent.

Quan estàvem a baix, no vam parar a contemplar el paissatge, ni a descansar, ni a mirar el cel, ni a escudrinyar si hi havia restes de nous pel terra... ni tan sols vam parar compte amb la grava o les pedres.

Vaig accelerar, agafant els revolts derrapant i vaig augmentar la velocitat sense mirar que deixàvem al darrere... perquè el cartell senyalitzador informava que l'indret s'anomenava: "El fondo dels morts".